30 Ocak 2015 Cuma

!f İstanbul Film Festivali Büyük Gözler'le Açılıyor

  

!f İstanbul Film Festivali büyük gözler'le açılıyor. !f İstanbul 14. Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali bu yıl Tim Burton'un yönettiği Big Eyes adlı filmle açılacak. Tim Burton'un son filmi olan Big Eyes/İri Gözler filmi ilk kez !f İstanbul 14. Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nde gösterilecek.

Festival Nerede ve Ne Zaman Gerçekleşecek?
İstanbul: 12-22 Şubat 2015 tarihlerinde
İzmir: 26 Şubat-1 Mart 2015 tarihlerinde
Ankara:26 Şubat-1 Mart 2015 tarihlerinde

!f İstanbul 14. Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali/14th İnternational İndependent Film Festival Mars Cinema Group ortaklığında ve İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde düzenlenecek.
Biletlerin ön satışa çıkma tarihi 30 Ocak 2015 'te ve bu satışlarda Biletix %10 indirim yapacak. Maximum Karta sahip İş Bankalılar ise geçen yılki gibi ön satış döneminde %20 indirim ayrıcalığına sahip olacaklar.
Tim Burton'un yönettiği filmler fantastik ögeler taşır. Bu biyografik filmde hayal dünyasına yolculuk edilecek mi bilinmez ama müzikleri yapan Danny Elfman'ın iyi işler çıkardığına inanıyorum. "I Can Play" parçası bu işlerden biri. You tube linkini paylaşıyorum. Şarkı 40. saniyelerde başlıyor. 




Filmin konusundan bahsetmek gerekirse; filmde, 1950’li yıllarda iri gözlü çocuk tablolarıyla tanınan Amerikalı ressam Margaret Keane’in, eşi Walter Keane ile yaşadığı güç mücadelesi anlatılıyor. Eşlerin birbirinin haklarını yemeye başladığında neler olacağını izleyeceğiz. Filmin türü biyografik komedi.



Filmin baş kahramanı olan Margaret Keane'e ait bir kaç resim paylaşacağım. Siz, daha fazlasını görmek, bilmek isterseniz Keane'nin kendi sitesine uğrayabilirsiniz.
https://keane-eyes.com/


Margaret Keane'in yaptığı resimlerden bir kolaj


2 yorum:

  1. Göz resimleri biraz ürkütücü olmus. Bir film festivalini yakindan izlemek isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ressamın tarzını ilk gördüğümde değişik bulmuştum. İnsanları görüş açısı ilginç gelmişti. Teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön